Получи
спецпредложение

(044) 537 37 30
Висока якість матеріалів та послуг з 1999 року
Статті Спецпропозиції Вакансії Контакти
Курс євро на сьогодні, 18.04.2024 - НБУ+3% грн.
Новини
компанії

Міфи про натуральну черепицю. Частина VI

Сьогодні ми розглянемо універсальні характеристики натуральної цементно-піщаної черепиці, а саме можливість її укладки на покрівлю, яка була підготовлена під використання бітумної черепиці.

mif6.1Більшість фахівців і споживачів впевнені, що матеріал для покрівлі необхідно вибирати ще на стадії розробки проекту. Безумовно, це раціональне рішення, однак це не завжди можливе. Багато будівельників воліють працювати з бітумною черепицею в силу більш простого монтажу і великого практичного досвіду роботи з нею. Саме тому вони часто наводять аргументи, якими переконують клієнта не використовувати цементно-піщану черепицю і доводять необхідність застосування бітумної.
На практиці можна з успіхом і без втрати якості в будь-якій ситуації використовувати натуральну черепицю. Розглянемо варіант, коли каркас даху готувався саме під бітумний варіант. Був mif6.2укладений підкладочний килим, набитий OSB-лист. Якщо укласти шар супердифузійної мембрани, набити обрешітку і контробрешітку то можна з успіхом змонтувати цементно-піщану черепицю Braas. Єдине, в чому потрібно переконатися - що конструкція даху, яка будувалася з урахуванням ваги бітумного покриття, зможе гарантовано витримати більш значну вагу натуральної черепиці. Найчастіше конструкцію не доводиться пілсилювати. 
Однак потрібно враховувати такі аспекти:
1.
Мінімальний перетин крокв повинні бути не менше 150 на 50 мм. Якщо були витримані стандарти, встановлені в 2016 році «Державними будівельними нормами», то висота утеплювача в будь-якому покрівельний матеріал вже буде перевищувати мінімально необхідну висоту на 50 мм.
2.Крок, з яким розміщуються крокви даху для натуральної черепиці, повинен бути не більше 60-90 см. Для бітумної це відстань може бути збільшена. Найбільш доцільним є крок в 60 см, так як утеплювач, яким необхідно утеплити дах, має якраз таку ширину.
3.Крокви найчастіше мають стандартні розміри відповідно до норм ДСТУ. При збільшенні висоти крокви збільшиться і ширина. Специфіка будівлі, кліматичні умови, величина снігового покриву в регіоні і інші аспекти визначають індивідуальні особливості даху. Провести грамотний і правильний розрахунок можуть досвідчені архітектори та інженери, які потім будуть відображені в проекті.
Насправді міф про специфічні умови цементно-піщаної черепиці не має жодної підстави. Braas можна без обмежень і з мінімальними додатковими зусиллями використовувати в будь-якій ситуації. Головне - провести детальне обстеження конструкції професійними інженерами.
  • дата публикации: 25.10.2016





­

04074, м. Київ, вул. Лугова, 9 e-mail: info@izobud.ua (044) 537-2663 (многоканальний)

Work.ua — сайт поиcка работы №1 в Украине
izobud.ua 5/5 на підставі 15 оцінок та 17 відгуків
Ізобуд Найкращі будматеріали в Україні