Получи
спецпредложение

(044) 537 37 30
Висока якість матеріалів та послуг з 1999 року
Статті Спецпропозиції Вакансії Контакти
Курс євро на сьогодні, 26.04.2024 - НБУ+3% грн.
Новини
компанії

Міфи про дороговизну натуральної черепиці. Частина VII

Один з найбільш суперечливих і часто зустрічаються міфів про цементно-піщану черепицю марки Braas - це висока її вартість. Багато споживачів не раз чули таке категоричне твердження, тому навіть не розглядають питання її придбання. Детально розглянемо цей міф, щоб зрозуміти, чи має він право на існування.

Кожен споживач може провести моніторинг покрівельних матеріалів самостійно. Більшість орієнтується на вартості 1 м² матеріалу, і тому отримані результати підтверджують існуючий міф. Так, вартість одиниці виміру цементно-піщаної черепиці Braas часом значно перевершує ціну інших матеріалів для покрівлі. Однак в такому способі визначення вартості і криється головна помилка. Не враховуються інші аспекти, які відіграють значну роль.
Конструкція даху - складний пристрій, що складається з багатьох різних елементів. Кожен з них має свою вартість. Тому правильна методика розрахунку повинна ґрунтуватися на порівнянні ціни 1 м² вже готової покрівлі, в різних покрівельних матеріалах. Наші інженери зробили експеримент і провели розрахунки, взявши в якості вихідних даних дах невеликої площі з різними додатковими елементами, і отримані результати вийшли вкрай цікавими.
Mif7.1
На наведеному малюнку зображено варіант плану покрівлі будинку, основні параметри даху і деякі елементи, і таблиця з вартістю 1 м² покрівельного матеріалу і вартості всієї покрівлі. Ціни наводяться без урахування знижок за роздрібною вартістю.
Графік показує, що вартість цементно-піщаної черепиці Braas знаходиться в середньому сегменті. Але залишається значна частина більш дешевих матеріалів. Однак, доречно буде згадати про терміни експлуатації різних видів. У бітумної черепиці цей термін не більше 20-30 років, у композитної черепиці - приблизно 50 років, а у Braas він становить рекордні 100 років, тобто ціле століття!
З урахуванням описаного вище, таблиця набуває зовсім інший вигляд:
Mif7.2
У довгостроковій перспективі цементно-піщана черепиця Braas виходить практично найдешевшою. На заперечення, що 100 років - це занадто тривалий період, можна привести аргументовану і вагому відповідь. Багато споживачів якраз зацікавлені в цьому показнику, так як будують своє родове сімейне житло з розрахунком на зростання і виховання в ньому кількох поколінь. Різні чинники і обставини можуть внести певні корективи в проведені розрахунки, однак вони не в змозі кардинально поміняти ситуацію. Вибравши черепицю Braas, ви забезпечите надійною покрівлею себе, своїх дітей і онуків.
  • дата публикации: 31.10.2016





­

04074, м. Київ, вул. Лугова, 9 e-mail: info@izobud.ua (044) 537-2663 (многоканальний)

Work.ua — сайт поиcка работы №1 в Украине
izobud.ua 5/5 на підставі 15 оцінок та 17 відгуків
Ізобуд Найкращі будматеріали в Україні