Получи
спецпредложение

(044) 537 37 30
Висока якість матеріалів та послуг з 1999 року
Статті Спецпропозиції Вакансії Контакти
Курс євро на сьогодні, 23.04.2024 - НБУ+3% грн.
Новини
компанії

Цементно-піщана черепиця або керамічна? Яка з них краще?

Дати однозначну відповідь на це питання неможливо. Тому буде логічним для визначення переваг і недоліків цементно-піщаної та керамічної черепиці провести критичний аналіз і порівняти їх.


КЧ VS ЦПЧ

Керамічна черепиця

  Керамическая черепицаВиготовляється з натуральної, природної глини. Сформовані вироби поміщаються в тунельну піч і запікаються при при температурі 1080 ° C. Волога, що міститься в середині випаровується, створюючи пористу структуру. Зовні утворюється або глазуроване (глянсове) покриття, або ангобоване (матове). Пориста структура відноситься до недоліків. У мікротріщини проникає волога і при низьких температурах це загрожує утворенням льоду, який деформує плитку, призводить до появи тріщин і навіть розриву плитки.

  Керамічна плитка може безболісно витримати до 500 циклів морозостійкості. Це відноситься тільки до дуже якісної продукції, до яких відноситься плитка Braas. Дешевші бренди беруть за розрахунки нормативи Євросоюзу всього в 150 циклів.

Висока температура запікання глини є також недоліком. Основна частина виробників запікають продукцію на стелажах-ялинках, при цьому не витримується чітка геометрія плиток. Подальший монтаж готової черепиці неминуче ускладнює процес і вимагає ретельної ручної підгонки. Залишається ризик того, що в підпокрівельний простір може затікати вода, що зменшує термін експлуатації. Вихід із ситуації - запікання плиток в коодеритових Н-касетах, але цей процес дорожче. Висока температура запікання робить практично неможливим будь-які маніпуляції з покриттям. Тому керамічна плитка має всього 2 види покриття. Процес запікання дуже енергоємний. У вартості керамічної черепиці близько 70-80% - це витрати на газ.

  Цементно-черепичний черепиця

Цементно-песчаная  Для її виготовлення використовується високоякісний бетон. Продукція проходить сушку в спеціальних камерах з температурою повітря 62 ° С. Матеріал має пористо-капілярну структуру, що сприяє виведенню вологи з найдрібніших мікротріщин і порожнин. За рахунок цього, показник морозостійкості має значно більший ресурс в порівнянні з керамічною черепицею - понад 1000 циклів.

  Сушка при невеликій температурі в формах з алюмінію дозволяє зберігати чітку геометрію форм і лінійні розміри. Це ж дозволяє експерементувати з різними видами покриттів, яких сьогодні налічується вже 5.

  Бетон з часом тільки покращує свої властивості, тому черепиця з плином часу стає ще міцніше.

  Підводячи підсумки, можна скласти коротку таблицю переваг та недоліків:
Mif-7.3

  • дата публикации: 02.11.2016





­

04074, м. Київ, вул. Лугова, 9 e-mail: info@izobud.ua (044) 537-2663 (многоканальний)

Work.ua — сайт поиcка работы №1 в Украине
izobud.ua 5/5 на підставі 15 оцінок та 17 відгуків
Ізобуд Найкращі будматеріали в Україні