Получи
спецпредложение

(044) 537 37 30
Висока якість матеріалів та послуг з 1999 року
Статті Спецпропозиції Вакансії Контакти
Курс євро на сьогодні, 27.04.2024 - НБУ+3% грн.
Новини
компанії

Історія натуральної черепиці

Цей матеріал негласно називають «королевою покрівлі» і не дарма, адже саме цей покрівельний матеріал завдяки своїм дивовижним практичним і декоративним властивостям відомий в кожному куточку по всьому світу. А перші згадки про використання черепиці датуються ще 10 000 років до н.е.

Де вперше з'явилася натуральна черепиця?
До сих пір вчені не можуть з однозначно відповісти на дане питання. Справа в тому, що цей покрівельний матеріал, знайдений в Китаї і Вавилоні, як найдавніший, має приблизно однаковий вік - 5000 років. Тому «королева покрівлі» має як мінімум два історичних центру походження.
Пагода
Види
Керамічна черепиця, в основу якої входить глина, була широко поширена в Греції, а завдяки римським завойовникам швидко знайшла величезну популярність по всій Європі. Цьому сприяло декілька факторів: довговічність, низька теплопровідність, стійкість до вологи і міцність виробів з глини. В цей же час в Стародавньому Китаї для покрівлі дахів використовується склоподібне керамічне покриття.
Пантеон в Италии
Цементно-піщана черепиця не менш відома, але була винайдена набагато пізніше. Вона відрізняється від керамічної тільки зовнішньої шорсткістю і більш доступною ціною, але по міцності ніяк їй не поступається.

Цей покрівельний матеріал довговічний, екологічно чистий, стійкий до вологи, має високий ступінь звукоізоляції. Цікаво, що цементно-піщана черепиця не здатна накопичувати статичну електрику, яка під час грози може притягувати блискавку або стати причиною пожежі в жаркий день. А про міцність і зносостійкості цього матеріалу ходять легенди. Як приклад, можна привести покрівлю пантеону в Римі, що збереглася до наших днів, і була побудована 2 тисячі років тому. А найдавніші зразки були знайдені вченими археологами в Італії і датуються першим століттям до нашої ери.
Миф1.3

  • дата публикации: 16.08.2016





­

04074, м. Київ, вул. Лугова, 9 e-mail: info@izobud.ua (044) 537-2663 (многоканальний)

Work.ua — сайт поиcка работы №1 в Украине
izobud.ua 5/5 на підставі 15 оцінок та 17 відгуків
Ізобуд Найкращі будматеріали в Україні